Jak se říká masa není nikdy dost :), tento recept je můj takový narozeninový od maminky.
Potřebujete:
Maso nakrájíme na 1cm široké plátky , naklepeme, osolíme a opepříme.
Cibulku nakrájíme na jemno a na olej necháme zesklovatět. Potom na cibulku vložíme plátky masa a nechá zatáhnout.
Maso i s cibulkou rozložíme na plech, přiklopíme a necháme v troubě péct na 200°C do měkka.
Mezitím si připravíme bešamel tak, že mouku opražíme na oleji nebo na másle, poté zalejeme mlékem. Hodně mícháme, aby se nepřipálil, až se spojí v hladkou hmotu ochutíme solí a můžeme přidat vegetu. Bešamel na gratinované řízky by měl být hustější, aby nám z masa nestékal, nebojte se ho nechat hodně hustý.
Jakmile je maso měkké, pokryjeme bešamelem, plátkem šunky a strouhaným tvrdým sýrem. Já na recept na fotkách použila vysočinu, protože šunka se nám z ledničky odpařila do neznáma, asi to znáte. Mám to raději se šunkou, ale i jiný salám lze použít.
Vložíme bez pokličky zapéct do trouby. Jakmile je sýr zapečený, máme hotovo.
Podáváme obvykle s bramborovou kaší.
Dobrou chuť. Napište nám do komentáře jestli jste recept vyzkoušeli.