Jak se říká masa není nikdy dost :), tento recept je můj takový narozeninový od maminky.

Potřebujete:

6 kotlet ( může být i s kostí)
cibule
eidam
šunka (může být i vysočina)
olej
mouka hladká
mléko
sůl, pepř

Maso nakrájíme na 1cm široké plátky , naklepeme, osolíme a opepříme.

Cibulku nakrájíme na jemno a na olej necháme zesklovatět. Potom na cibulku vložíme plátky masa a nechá zatáhnout.

Maso i s cibulkou rozložíme na plech, přiklopíme a necháme v troubě péct na 200°C do měkka.

Mezitím si připravíme bešamel tak, že mouku opražíme na oleji nebo na másle, poté zalejeme mlékem. Hodně mícháme, aby se nepřipálil, až se spojí v hladkou hmotu ochutíme solí a můžeme přidat vegetu. Bešamel na gratinované řízky by měl být hustější, aby nám z masa nestékal, nebojte se ho nechat hodně hustý.

Jakmile je maso měkké, pokryjeme bešamelem, plátkem šunky a strouhaným tvrdým sýrem. Já na recept na fotkách použila vysočinu, protože šunka se nám z ledničky odpařila do neznáma, asi to znáte. Mám to raději se šunkou, ale i jiný salám lze použít.

Vložíme bez pokličky zapéct do trouby. Jakmile je sýr zapečený, máme hotovo.

Podáváme obvykle s bramborovou kaší.

Dobrou chuť. Napište nám do komentáře jestli jste recept vyzkoušeli.