Neustále vymýšlíme co vyrobit jako dáreček či drobnou pozornost a tentokrát jsme vyrobily andílky, andělky, vánoční panenky nebo skřítky jak se komu líbí.

Tady je návod na jejich výrobu. Zvládnou to i děti, jen s tavnou pistolí je třeba pomoc dospělých. Pokud budete používat tvrdý papír, můžete lepit kutilským lepidlem, třeba Herkules. My jsme pro rychlejší práci použily tavnou pistoli i když Monča s ním moc nešetří :). Na celý postup můžete kouknout úplně dole na video.

Co budeme potřebovat:

nůžky
tavnou pistoli
polystyrenové koule
modelovací ozdobné drátky
vlnu na vlasy
hvězdičky nebo jiné ozdoby
Filc nebo ozdobný tvrdý papír

Vezmeme si filc a vystřihneme kruh cca 15cm. Jako šablonu jsme použily obyčejnou misku. Pokud používáte papír, je možné ho polepit látkou nebo flitry. Kruh v polovině přestřihneme. Na jednoho andílka použijeme pouze jednu polovinu.

Z půlkruhu vytvoříme jehlan a slepíme. Můžeme si pomoci kolíčkem než lepidlo zaschne. Dovnitř vložíme větší korálek a přilepíme, špičku jehlanu ustřihneme a přilepíme hlavu.

Z vlny vytvoříme vlasy a přilepíme tavnou pistolí. Účes můžeme měnit podle fantazie. Dlouhé vlasy přilepíme na bocích a vytvoříme copy.

Ozdobíme hlavu a krk. Opět se fantazii meze nekladou, my jsme tentokrát použily hvězdu a na krk ozdobný drátek jako šálu. Pozor na množství lepidla, na naší andělce je vidět, že pod hvězdičkou by stačilo mnohem méně :¨)

Ozdobíme okraj sukýnky opět ozdobným drátkem, který jsme přilepily „tavkou“. Na jiné andělce jsme sukýnku ozdobily glitry nebo hvězdičkami.

Vyrobíme si křídla z ozdobného modelovacího drátku, ale lze je udělat třeba i z papíru nebo filcu. Návod na vytvoření křídel je podrobněji na videu.

Křídla přilepíme a máme hotovo.

Pokud se Vám náš návod a adělky líbí napište nám do komentáře tady nebo na facebooku. Rádi se podíváme na vaše vánoční figurky.

Vaše Monča a Dana