Trochu kyselá, trochu sladká, asi i plná vitamínu C a u nás každopádně oblíbená marmeláda. Výhodou je, že můžete použít i ty přezrálé a už tak trochu „nechtěné“ kousky ovoce :).

Potřebujete:

1,5kg pomeranče, mandarinky (čisté dužiny)
0,5kg žerílovací cukr Dr.Oetker 3:1
1ks citrónu
0,3dcl pomerančová 100% šťáva

Pomeranče, mandarinky a citron oloupeme a snažíme se co nejvíce zbavit slupky, tak aby zůstala pouze dužina. Nakrájíme na drobné kousky. Dužinu a šťávu dáme do velkého hrnce a rozmixujeme, je také možné ovoce mírně povařit, aby slupka více změkla a lépe se ovoce rozmixovalo.

Vmícháme želírovací cukr a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Ochutnáme a podle chuti můžeme dosladit, nicméně u nás je oblíbený právě pro kyselost, ale záleží na ovoci a každého chuti. Odebereme pěnu a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme a otočíme víčkem dolů na 3-5min.

Dobrou chuť!