Tak tohle patří mezi TOP našich oblíbených jídel

Potřebujete:

6-8 kotlet ( lze použít i na krůtu, kuřecí prsa, kýtu či plecko)

Na marinádu:

2 celá vejce

1-3 lžičky polévkového koření Maggi

1-3 lžičky worcesteru

2 lžíce hořčice

2 lžíce bramborového škrobu na maso (Solamyl)

1 lžičku soli

1/2 lžičky pepře


Postup:

Je to velmi jednoduché a Monika to až na přípravu masa dělá celé sama.

  1. Plátky masa naklepete.
  2. Připravíte marinádu ze všech ingrediencí.
  3. Marinádu opravdu dobře promícháme.
  4. Maso namočíme z obou stran do marinády
  5. Necháte alespoň 24h uležet.
  6. Potom už jenom připravíme na pánvi jako biftek.
  7. Podáváme obvykle s vařeným bramborem a zeleninovým salátem, nebo volským okem.

Já jsem si tento recept oblíbila zejména pro rychlou přípravu a navíc můžeme odebírat postupně, naložené maso vydrží i týden v lednici.


ROŠŤÁCI NAŠÍ BABIČKY

Budeme rádi když nám napíšete jak se Vám recept povedl a hlavně jak chutnal.