Slečna Gigi asi 7 měsíční dlouhosrsté morčátko Merino. Přestože jsme měli již zkušenost s krátkosrstým morčetem a zakrslým králíkem, stále zjišťujeme chyby a pořád se učíme, jak svým miláčkům připravit lepší bydlení.

Znáte to, když chlapa pošlete do obchodu a občas se stane, že místo leštidla do myčky donese tablety, nebo místo oleje ocet? Tak tuhle chybu jsem udělala, když jsem poslala chlapy koupit podestýlku. Prý…“ paní nám poradila tohle (kočkolit), prý to vůbec nesmrdí a ona to má pod morčetem taky. Super… co teď, obchod zavřený a podestýlka pod morčátkem už volala po výměně, ale urgentně. OK podestýlku potřebuje, tak ji tam dáme a zítra koupím novou.

Nejen, že ta drť byla všude, ale také to bylo tvrdé a Giginku to muselo tlačit do pacek, prostě nepoužitelné. A když už, tak už, musíme znovu na nákup, tak zkusíme něco nového. Novinkou pro nás je podestýlka z bavlny a podle výrobce plně stravitelná, to pro případ, že by to morče sežralo, což se naštěstí neděje. No a navíc nová závěsná postýlka, tu už jsme v minulosti měli pro Sisinku a ta si ji moc užívala.

Sisinka miláček, tak ta se dostala i do školního sešitu :).

No a ta chyba co jsem o ní psala na začátku? To jsou tyčinky s ořechy, které jsou i ve videu a které jsme dávali i Sisince a Shedouovi. Až po natočení videa jsme zjistili, že jsou slepované medem. Asi jsem naivní a nějak pořád věřím, že když píšou určeno pro morče, tak že oni vědí co morče smí a co ne, vždyť se tím zabývají profesionálně. Chyba lávky, ne každému jde o zdraví v první řadě. No nic, takže nikdo z nás se nevyzná ve všem a učíme se celý život. Omlouváme se tedy, neplatí nás žádná firma a nepropagujeme na zakázku, takže si můžeme dovolit napsat, pardon tohle už tedy ne.

A velmi rádi Vám doporučíme You Tube kanál ALUE, protože jestli toho někdo ví hodně o morčatech, tak pro nás královna morčet Alue.

No a co bude možná změna, že Gigi pořídíme kamarádku, jen musíme z rozmyslem a popřemýšlet jak budou bydlet.

Koukněte na naše video o bydlení pro naši Giginku a třeba Vás aspoň něco inspiruje.

PS. Když se daří tak se daří na konci nám odešel foťák takže kvalita videa je z Monči mobilu nic moc, taky protože je už večer a svítí si jen LED osvětlením.

Klidně nám napište co děláte jinak, třeba se poučíme a dopřejeme tak ještě lepší bydlení pro naši slečnu Gigi.

Krásný den s Vašimi mazlíčky Vám přejí dvě v jednom blogu Dana a Monča